De drie mooiste treinreizen door Scandinavië


De trein is een van de beste manieren om Scandinavië te ontdekken. Het spoornetwerk is uitgebreid, de treinen zijn comfortabel en rijden volgens een strak schema. De trein is een van de meest ontspannende manieren om te reizen, de prachtige landschappen maken een treinreis door Scandinavië een unieke beleving. Dit zijn de drie mooiste treinreizen door Scandinavië.

Vanuit de Noorse hoofdstad Oslo vertrekken dagelijks vele treinen in alle richtingen

Vanuit de Noorse hoofdstad Oslo vertrekken dagelijks vele treinen in alle richtingen

Drie Scandinavische hoofdsteden per trein

Een prachtige route die je van het westen van Scandinavië richting het oosten brengt. Deze treinreis langs drie Scandinavische hoofdsteden, Oslo, Stockholm en Helsinki is een reis vol hoogtepunten. De reis duurt ongeveer 8 dagen waarbij je een overtocht per ferry van Stockholm naar Helsinki maakt. De ultieme stedentrip voor wie in één keer stedelijk Scandinavië wil ontdekken.

Van noord naar zuid per trein

Het Zweedse en Noorse spoornet reikt tot ver boven de poolcirkel. Een van de mooiste reizen door Zweeds lapland begint in Narvik aan de Noorse kust. Vanaf Stockholm gaat de trein via Gävle, Sundsvall, Umeå, Kiruna en Riksgränsen naar Narvik. Onderweg rijdt de trein door uitgestrekte natuur. Vanaf de grotere stations vertrekken lokale treinen naar afgelegen dorpjes en gehuchten. Deze plekken zijn ’s zomers perfect om te wandelen en voor outdoor activiteiten. ’s Winters kun je er rijden metesledehonden of sneeuwscooters, ijsvissen of een eigen iglo bouwen. Na aankomst in Narvik is het mogelijk om de reis te vervolgen met de Hurtigruten, de veerdienst die langs de hele Noorse kust vaart.

Bergen Railway: van Oslo naar Bergen

De Lonely Planet riep de Bergen Railway (ook wel bekend als de Bergensbanen) uit tot de mooiste treinreis ter wereld. Vanaf de Noorse hoofdstad rijdt de trein naar de Noorse kustplaats Bergen. De reis voert je over de Hardangervidda, het hoogste bergachtige plateau van Europa. Een van de zijlijnen is de ongelooflijke Flåm-spoorlijn, is een van ’s werelds steilste spoorlijnen.

Het hele jaar door vertrekken er dagelijks vier treinen vanuit Bergen en Oslo, de hele reis duurt ongeveer zeven uur. Een comfortabele en gemakkelijke manier om te reizen. Of je nu van Oslo naar Bergen reist, wil genieten van de natuur onderweg, of een aantal van de bestemmingen onderweg aandoet.

Categories